Lesauto’s

Waarom ik rijles geef in een automaat

Wij Nederlanders denken bij het autorijden maar aan é én ding schakelen en verzinnen daar zo een reden bij waarom?   Maar waarom vragen wij ons niet af, wat die amerikanen toch doen in die automaten van hen, zij lachen ons uit met de schakelbak van ons. Echter de vertegenwoordigers en directeuren, (de zakelijke rijder dus) kiezen steeds meer voor de automaat. Ook de lease maatschappijen zie je al veel kiezen voor een hybride auto, welke standaard geleverd wordt met een automaat. Is het dan vreemd om over te schakelen naar een automaat? Er wordt van iedereen verwacht dat hij/zij kan schakelen. Maar kan ook iedereen zwemmen, schaatsen of fietsen? het is niet allemaal vanzelfsprekend. Voor die mensen die problemen ondervinden met schakelen of gewoon ontspannen willen auto rijden, of sportief willen rijden heb ik besloten om ook rijles te geven in een automaat.

Voordelen van een Automaat

  • Je kunt sneller optrekken bij stoplichten kruispunten en rotonde ‘s
  • Je kunt je beter richten op het verkeer. meer tijd voor het waarnemen
  • Je hebt meer overzicht, namelijk minder handelingen
  • leerlingen die geen dingen tegelijk kunnen doen en het schakelen daardoor niet onder de knie kunnen krijgen, kunnen overstappen naar deze automaat
  • De auto kan onmogelijk nog uitslaan
  • Rijden in de file wordt aangenamer, je hoeft niet continu te schakelen
  • Het is een stukje comfort, voor zowel bestuurder als eventuele passagier(s) tijdens overschakeling (gaat vloeiender)
  • De auto leeft langer, omdat de automatische bak zelf bepaald in welke versnelling er gereden wordt (ook in bergen)
  • Je kunt zuiniger rijden wanneer er gedoseerd gas gegeven wordt

 

Alfa Romeo Giulietta Schakel

De Alfa Romeo Giulietta beschikt over zeer luxe opties waar jij als leerling ook veel aan hebt. Al minstens acht jaren op rij maak ik gebruik van de conform van de Alfa. Sinds de zomer van 2010 ben ik over gestapt van de Alfa Romeo 156 naar een nieuwer model de 159 waar de kwaliteit minstens gelijk is. En nu geef rijlessen in Alfa Giulietta waarbij het comfort alleen maar toeneemt.

Fiat Bravo Automaat 1.6 JTD

De Fiat Bravo biedt veel conform voor de automaat leerlingen, het is de grote broer van de fiat panda en punto. vrij ruime auto ook lange mensen kunnen er prima in zitten. en verder kent beschikt hij over heel veel luxe.

 

Nieuws

auto

Lees meer